Ga direct naar:

Dutch Spa & Wellness Association

Sauna en Wellness Nederland ondersteunt de Dutch Spa & Wellness Association (DSWA) en heeft zitting in het bestuur van de DSWA.

De DSWA is het brancheoverstijgende onafhankelijk kennis- en informatiecentrum voor de Spa & Wellnessbranche. Naast Sauna en Wellness Nederland participeren ook Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) in de DSWA. Zie tevens www.dswa.nl.

Een van de projecten van de DSWA is het project Preventieve Wellness. Ook leden van Sauna en Wellness Nederland kunnen hier straks van profiteren.

Preventieve Wellness

Wellness kan worden beschouwd als een wereldwijde, brede maatschappelijke verandering die staat voor het gegeven dat steeds meer mensen zelfverantwoordelijkheid nemen, ten aanzien van hun gezondheid en welbevinden. Er is een verschuiving gaande van curatieve naar preventieve zorg. Een reflectie hiervan is óók zichtbaar in het vrijetijdsaanbod waarbij we spreken over: preventieve wellness.

Onder preventieve wellness worden leefstijlprogramma’s gericht op het gezond blijven in wellnesscentra verstaan. In Nederland bieden wellnesscentra geen totaalconcepten aan die hierop zijn gericht. Terwijl de Nederlandse consument hier wel behoefte aan heeft en hiertoe wordt gestimuleerd vanuit de overheid en zorgverzekeraars. Een veranderende vraag onder Nederlandse consumenten is gesignaleerd door ondernemers uit de sauna- en wellness-sector. Zij willen hierop inspelen door het ontwikkelen van innovatieve preventieve wellnessconcepten in Nederlandse sauna- en wellnesscentra.

Het project dient uiteindelijk te leiden tot de ontwikkeling van innovatieve preventieve wellnessconcepten voor wellnesscentra op drie terreinen, te weten:  leefstijlcoaching,  watertherapie, healthy-ageing. Zie tevens www.dswa.nl/projecten.

Snelkoppelingen